Behandelingen

Biologische tandheelkunde

In de biologische tandheelkunde wordt de patiënt gezien als geheel, en wordt niet enkel gefocust op het probleem in de mond. Men zal altijd trachten de meest bio-compatibele materialen te gebruiken. Er kan ook een meting gedaan worden van de galvanische spanningen tussen amalgaamvullingen.

Wij leggen zelf geen amalgaamvullingen (grijs), maar vooral composietvullingen (tandkleurig).


Endodontie

Als een tandzenuw ontstoken of afgestorven is, dan moet de tand 'ontzenuwd' worden, de zogenaamde endo of wortelkanaal behandeling. Meestal wordt de tand eerst voorlopig ontzenuwd en in een tweede zittijd pas definitief opgevuld door de tandarts zelf of door onze specialist onder een microscoop.


Kindertandheelkunde

Kinderen vragen meestal een speciale aanpak om een behandeling vlot te laten verlopen. Wij hebben in onze praktijk enkele tandartsen die hier zeer bedreven in zijn. Onze missie is elk tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk maken.

Kinderen kunnen best vanaf 3 jaar op controle komen.


Parodontologie

Een gezond gebit heeft ook gezond tandvlees nodig. Parodontologie is de behandeling van alle structuren die rond de tanden zitten, bot en tandvlees. In deze praktijk kan je kleine parodontale behandelingen laten doen, zoals grondige reiniging. Voor grotere behandelingen sturen we je door naar een parodontoloog in de buurt.


Lachgassedatie

Deze vorm van sedatie zorgt ervoor dat je rustiger wordt en minder angst hebt. Het is heel veilig. Je hebt wel nog steeds een lokale verdoving nodig.

Lachgassedatie is nog niet opgenomen in de riziv-nomenclatuur. Je zal dus een meerprijs betalen voor elke behandeling onder lachgas.

Esthetische tandheelkunde

Wil je graag mooiere tanden dan kan dat op verschillende manieren. Je kan composiet-facetjes op je fronttanden laten plaatsen. Je kan kronen laten maken. Je kan je tanden laten bleken. Soms kan het nodig zijn een orthodontische behandeling te laten uitvoeren.


Orthodontie

Bij Erna Andries en Renata Gouveia kan je terecht voor orthodontische behandeling. Dat is alles wat met beugels en blokjes te maken heeft. Het is de bedoeling zo het gebit functioneel en esthetisch te optimaliseren.


Uitneembare prothese

Ook wel een 'gebit' genoemd. Het zijn valse tanden die kunnen uitgenomen worden. Als er geen tanden meer zijn spreken we van een volledige prothese, als er nog enkele tanden zijn van een partiële prothese. Een volledige prothese is steeds gemaakt uit kunsthars. Bij een partiële prothese kan je kiezen tussen een kunstharsprothese of een frameprothese, die een metalen basis heeft. Een frameprothese is veel comfortabeler maar ook iets duurder.

 

Vaste prothese

Hiermee bedoelen we kronen en bruggen. Het zijn valse tanden die je niet kan uitnemen. Ze kunnen alleen geplaatst worden als je nog genoeg tanden hebt die bruikbaar zijn of als je implantaten hebt.


Implantaten

Dit is een titanium kunstschroef in het bot. Hierop kunnen vaste kronen en bruggen gemaakt worden, of kan een uitneembare prothese vastgeklikt worden.

Implantaten worden geplaatst bij een implantoloog, parodontoloog, of stomatoloog. De structuur op het implantaat wordt door de tandarts zelf geplaatst.


Praktijk AndriesGroepspraktijk

voor

tandheelkunde


 014/58.41.86

 T a n d a r t s e n p r a k t ij k   A n d r i e s    -    D r ij h o e k    12    -    2 4 4 0   Geel    -    0 1 4 /  5 8   4 1   86